Ga verder naar hoofdcontent

Juist is Juist op Het TheaterFestival!

Event

workspacebrussels

A Fair New World?! (1)

Kunstenpunt & Het TheaterFestival

Waar staan we vandaag?
En hoe nu verder?

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september denken Kunstenpunt & SOTA op Het TheaterFestival na over een faire toekomst voor de kunstensector. Ook Juist is Juist is van de partij.

Hoe ziet het kunstenveld er morgen uit?
Hoe zorgen we dat het fair en solidair is?

A Fair New World?! is een tweedaagse kick-off van een nieuw praktijkontwikkelingstraject van Kunstenpunt. Twee jaar lang onderzoeken we hoe de nieuwe werkelijkheid fair en solidair kan worden vormgegeven.

COVID-19 blijkt levensbedreigend, niet enkel voor de mens maar ook voor zijn bedrijvigheid. Schrijfster en activiste Rachida Aziz noemde corona een systeemcrisis: het virus stelt op scherp wie wij zijn als samenleving; onze aanpak ervan vertelt iets over de toekomst.

Hoe zit dat in de kunsten? We willen rechtkrabbelen in een wereld met meer fairness, verhoogde aandacht voor kunstenaars en freelancers, meer inclusiviteit, meer duurzaamheid en meer solidariteit. Niets daarvan is nieuw, enkel vereist het in onzekere tijden nog meer verbeelding en collectieve denk- en daadkracht.

Kunstenaars en kunstwerkers vertellen wat de lockdown hen bracht en hoe ze nu vooruit kijken. Kunstenpunt deelt zijn inzichten over de impact op het veld, aandachtspunten en (actuele) ontwikkelingen naar de toekomst toe. En we denken verder: hoe kijken wij als kunstenveld naar onszelf en welke denkfouten spelen ons daarbij parten? Want hoe ons veld er morgen ook uitziet, dat we het fair en solidair willen staat vast. Toch?

Met o.a. Eurudike De BeulPhilippine HoegenAurelie Niyrabikali LiermanJivan van der Ende en Carolina Maciel de França.